Wie zijn we

Bruisende Binnenstad is een onafhankelijk ONDERZOEKSPROJECT van de HOGENT in samenwerking met een aantal partners en de stad Aalst

 

WIE ZIJN WE

PWO Aanloopstraten is een multidisciplinair onderzoek van de HoGent waaraan zowel specialisten vastgoed, wetgeving als marketing, ondernemerschap en trendanalyse van 2 faculteiten meewerken.

Vele actuele problemen vragen een multidisciplinaire aanpak, zowel in het onderzoeksproces als in de beroepspraktijk. Daarom stimuleert de Hogeschool Gent multidisciplinaire samenwerking en zet het de helft van de interne onderzoeksmiddelen in op multidisciplinaire onderzoeksprojecten. Hierbij werken onderzoekers uit verschillende disciplines samen aan praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek binnen verschillende maatschappelijk relevante thema’s.

WAT DOEN WE

Bruisende Binnenstad is een inspiratieplatform dat fors de strijd wil aanbinden tegen de voortschrijdende commerciële leegstand in veel Vlaamse binnensteden.

Het onderzoeksteam ging naast beleidsmakers en futurologen ook dialogen aan met het kloppend hart van de winkelkern nl. zelfstandige ondernemers, horeca uitbaters en vastgoedeigenaars. Al deze ondervindingen en observaties werden verwerkt tot tips en adviezen in de vorm van een journey. Deze journey mapping is een interactieve weergave van alle onderzoeksresultaten. We visualiseren langs alle contactmomenten en alle mogelijke kanalen. Dit geeft beleidsmakers, vastgoedeigenaars en zelfstandige ondernemers inzichten waar mogelijkheden zijn voor het verbeteren van de stads-, buurt- en klantbeleving.

 


Doorheen de inspiratieblog wordt er gebruik gemaakt van verschillende iconen

Handelaars

Handelaars aan het woord.

Studenten

Slim-vectorobject

Verschillende HoGent opleidingen hebben een belangrijke bijdrage geleverd.

Cases

Slim-vectorobject-2

Innovatieve concepten uit binnen & buitenland.

Onderzoeksgroep

Onderzoek en feedback van externe experts en retail consultants.

Eyeopeners

Belangrijke inzichten

Tips

Interessante tips & tricks

Brainstorms

Hersenen

Resultaten van verscheidene brainstorm en innovatieve sessies zowel intern als extern.